Telegram: WhatsApp'ı silin!

Telegram: WhatsApp'ı silin!

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, rakibi WhatsApp'ın güvenlik sorunları nedeniyle kullanılmaması gerektiğini söyleyerek, telefonlardan silinmesini önerdi.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram kanalından 1,5 milyar aylık aktif kullanıcısı olan dünyanın önde gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı hedef aldı.

WhatsApp'ın, güvenlik skandallarıyla gündeme gelen Facebook'tan farklı olduğunu düşünen naif milyonlarca kullanıcıyı sömüren bir 'Truva atı' olduğunu söyledi. Durov, "WhatsApp mesajlarınızı korumuyor, bu uygulama fotoğraf ve mesajları izlemek için bir Truva Atı (zararlı yazılım) gibi kullanılıyor" dedi.

Sorunun WhatsApp'ın sahibi Facebook'un politikalarından kaynaklı olduğunu belirten Rusya doğumlu girişimci, uygulamadaki bu zafiyetin, geliştirici tarafından izinsiz şekilde verilere ulaşılmasını sağlayan bir 'arka kapı algoritması' gibi kullanılabileceğini belirtti. 

Durov, WhatsApp'ın hackerların Android ve iOS kullanıcılarına özel hazırlanmış bir MP3 dosyası göndererek tüm verilere erişmelerini sağlayan başka bir sistem güvenlik açığını keşfettiğini de belirtti. Durov "Bir hackerın tek yapması gereken size bir video göndermek. Sonra tüm verileriniz saldırganın insafına kaldı" dedi.

Durov, WhatsApp'ın video dosyalarını sunucularında saklamayıp, bunun yerine çoğu fotoğraf ve mesajları doğrudan Google ve Apple'ın sunucularına gönderdiğini ve Facebook'un basitçe ellerini yıkadığını söyledi.

Durov, "Telegram karışıklığın içindeki benzer bir uygulama, ancak piyasaya sunulduğu 6 yıldan beri WhatsApp düzeyinde hiçbir sorun yaşamadı" derken, kullanıcılara güvenlik açığından dolayı WhatsApp'ı telefonlarından silmelerini önerdi.

Telegram Whatsapp Pavel Durov facebook haberler