Tecavüz edilip yakıldı, yetmedi ismi yetişkin sitelerinde aratıldı!

Tecavüz edilip yakıldı, yetmedi ismi yetişkin sitelerinde aratıldı!

Hindistan'da 27 yaşındaki veteriner Priyanka Reddy, toplu tecavüze uğradıktan sonra yakılarak öldürüldü. Maktule ait olduğu iddia edilen video görüntülerinin yetişkin içerikli sitelere eklenmesi isyan ettirirken, binlerce kişi yaşananları protesto etti

Hindistan'da 27 yaşındaki veteriner Priyanka Reddy, toplu tecavüze uğradıktan sonra yakılarak öldürüldü. Binlerce protestocu polis karakolu önüne gelerek katillerden hesap sorulmasını talep etti. Maktulün sahte video görüntülerinin Hindistan ve Pakistan'daki en popüler yetişkin içerikli sitelere eklenmesi, Hindistan halkı yaşanan olayın şokunu üzerinden atamamışken herkesi isyan ettirdi. 

Veteriner Priyanka Reddy, çarşamba günü doktora gitmek üzere bisikletiyle evden çıktı. Ailesini telefonla arayan kadın, lastiğinin patladığını, bir kamyon şoförünün kendisine yardım etmeyi teklif ettiğini, bir karayolu gişesi yakınlarında beklediğini söyledi. Yakınları bu konuşmadan sonra kadınla iletişime geçemedi. Geçen çarşamba günü akşama doğru evinden ayrılan genç veteriner, 20 ila 26 yaşlarında dört kişinin saldırısına uğramıştı.

Veterinere tecavüz eden dört kişi, genç kadını boğarak öldürdükten sonra cesedini bir köprünün altına bırakmış, benzin dökerek yakmıştı. Kadının kömürleşmiş cesedi perşembe sabahı yoldan geçen biri tarafından fark edilmiş ve durum polise bildirilmişti. 

Soruşturma kapsamında dört erkek gözaltına alındı. Erkeklerden ikisinin ailesi, suçlu bulunmaları durumunda oğullarının cezalandırılması çağrısında bulunarak, "Ne ceza gerekiyorsa verilsin. Benim de kızım var" dedi.

Tecavüz edilip yakıldı, yetmedi ismi yetişkin sitelerinde aratıldı! - Resim : 1

Olayın yaşandığı mahallenin karakolunda üç polis memuru, maktulün kaybolduğunun bildirilmesinin ardından yeterince hızlı harekete geçmedikleri gerekçesiyle açığa alındı.

Hindistan'da Aralık 2012'de genç bir kadına başkent Delhi'de bir otobüste toplu tecavüz edilip öldürülmesinin ardından kadınlara yönelik cinsel şiddet ülke gündeminde en çok tartışılan konulardan biri haline geldi.

Tecavüz edilip yakıldı, yetmedi ismi yetişkin sitelerinde aratıldı! - Resim : 2

ADI YETİŞKİN SİTESİNDE ARATILDI, HERKES İSYAN ETTİ

Veterinerin aile üyeleri siyasetçilerden ve kolluk kuvvetlerinden gelen ziyaret taleplerini reddederek yetkilileri bu tür olaylara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Haydarabad'ta olayın gerçekleştiği kenar mahallenin polis karakolu önünde Cumartesi günü düzenlenen protestoya katılan binlerce kişi, zanlıların idam edilmesi çağrısında bulundu.

Ancak bir acı gerçek daha yaşandı. Genç kadın toplu tecavüze uğrayıp yakılarak öldürülmesinin ardından, tecavüz sırasında videolarının çekilerek yetişkin içerikli internet sitelerine yüklendiği iddialarının ardından, Hindistan ve Pakistan'ın en popüler cinsel içerikli sitelerinde 'en çok arananlar' listesinde birinci sırada yer aldı. Hint yasalarına göre tecavüz mağdurlarının isimleri öldükten sonra dahi açıklanmazken, sosyal medya kullanıcıları bu duruma isyan ederek, video arayanlara ve internet sitelerine isyanlarını dile getirerek, "İnsanlığın öldüğü an", "Nükleer bomba atıp tüm insanlığı yok edin" yorumları yaptılar. 

Priyanka Reddy Priyanka Reddy tecavüz protesto twitter Haber Global