Taylor Swift'ten Trump'a: "Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz"

Taylor Swift'ten Trump'a: "Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz"

ABD'li şarkıcı Taylor Swift, siyah George Floyd'un bir beyaz polis tarafından öldürülmesi sonrasında yaptığı açıklamalar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ı ırkçılıkla suçladı. Şarkıcı, "Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz," dedi...

Donald Trump muhaliflerinden şarkıcı Taylor Swift, Minneapolis'te beyaz bir polis memurunun silahsız bir siyahı boğarak öldürmesinin yol açtığı isyana karşı tutumu yüzünden ABD Başkanı'nı hedef aldı. 

Tepkisini Twitter hesabı üzerinden ortaya koyan Swift, şöyle yazdı: "Beyaz ırkın üstünlüğü ve ırkçılığın ateşini başkanlığınız boyunca körükledikten sonra ahlaki üstünlük taslamaya cüret edip sonra da şiddetle tehdit ediyorsunuz, ha" dedi. 

Şarkıcı, Trump'ın isyanla ilgili "Yağma başladığında silahlar ateşlenir" sözüne atıf yapıp devamını şöyle getirdi: "Yağma başladığında ateş açma başlar mı? Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz."

Taylor Swift'ten Trump'a: "Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz" - Resim : 1

Başkan Trump, olayların büyümesi üzerine şu tweet'i atmıştı: "Bu eşkıyalar George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben buna izin vermem. Minnesota Valisi Tim Waltz'la konuştum ve ona ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir."

Taylor Swift'ten Trump'a: "Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz" - Resim : 2

Twitter yönetimi, şiddeti özendirdiği gerekçesiyle Trump'ın tweet'ini gizlemişti... 

Taylor Swift George Floyd Donald Trump