Tayland Kralı 20 cariyesini ordu mensubu yaptı

Tayland Kralı 20 cariyesini ordu mensubu yaptı

Dünyanın tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un (Rama X) olarak adlandırılan 20 cariyesini ordu mensubu yaptığı ileri sürüldü.

Tayland'da koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tüm ülkede sosyal izolasyon uyguladığı zamanda 20 cariyesi ile Almanya'ya kaçan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ile ilgili gelişme yeni yaşandı.Dünyanın tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un (Rama X) olarak adlandırılan 20 cariyesini ordu mensubu yaptığı ileri sürüldü. Alman medyasında yayınlanan habere göre, Vajiralongkorn'un cariyelerine rütbe de verdiği belirtildi. Kralın bu hamlesinin ülkede büyü tepkilere neden olduğu belirtildi.

KİŞİSEL SERVETİ 30 MİLYAR DOLAR

Kralın 30 milyar dolarlık kişisel servete sahip olduğu ve zamanının çoğunu geçirdiği Almanya'da 12 milyon dolar değer biçilen bir evi bulunuyor. Kral Maha Vajiralongkorn, daha önce dördüncü eşinin katıldığı resmi törenle cariyesini baş metres ilan etmişti. 

ÖZEL HAVA KUVVETLERİ 

Son olarak ortaya atılan iddiaya göre Tayland Kralı, her cariyesine Tayland ordusunda bir görev veriyor ve ordu mensubu yapıyor. Kral, askeri unvanlara sahip cariyelerine "Özel Hava Kuvvetleri' ismini verdiği ileri sürüldü.

Tayland'ın tartışmalara yol açan kralı Maha Vajiralongkorn, 4'üncü eşiyle birlikte, Tayland ordusu tarafından yapılan koruyucu tıbbi malzemeleri denetlerken fotoğraflanmış, Kral Vajiralongkorn ve Kraliçenin huzuruna çıkan ordu generali denetimlerle ilgili bilgiyi dizlerinin üzerine çökerek vermesi dikkat çekmişti.

HAREMİYLE OTELE KAPANMIŞTI

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, daha önce 20 kişilik haremiyle Almanya'da lüks bir otelde karantinaya çekildiği açıklanmıştı.

Rama X olarak da tanınan kralın, Almanya'daki Garmisch-Partenkirchen bölge konseyinin özel izniyle bütün Grand Hotel Sonnenbichl'i kendisi ve 'harem'ine kiraladığı belirtilirken, Alman basını otelde kralla beraber 'harem'inden 20 kadın ve birkaç hizmetçinin kaldığını iddia etmiş, Vajiralongkorn'un 4 eşinin otelde olup olmadığı belirtilmemişti.  

Haber, Tayland'da büyük tepkiye neden olmuş, "#NedenBirKralaİhtiyacımızVarKi?" 1.2 milyon kez paylaşılmıştı, üstelik ülkede kraliyet ailesi mensuplarına hakaret edenler 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabiliyor.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn haberler karantina