Tayland'daki filler 'üzüntüden' ölmüş olabilir!

Tayland'daki filler 'üzüntüden' ölmüş olabilir!

Tayland'da geçtiğimiz günlerde ulusal parktaki şelalenin döküldüğü havuza düşerek ölen fillerin sayısı 11'e yükseldi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Khao Yai Ulusal Parkı'nda bulunan Haew Narok şelalesinin olduğu bölgede dolaşan fil sürüsünden bir bebek filin şelalenin döküldüğü alana düştüğü, diğer fillerin de ona yardıma gitmeye çalışırken öldüğü düşünülüyor.

Yetkililer geçtiğimiz gün 6 filin öldüğünü duyurmuştu, ancak başlangıçta hafta sonu yalnızca altı ölü fil gördü. Haew Narok (Cehennemin Güzü) olarak bilinen şelalenin döküldüğü yerin yakınında 5 ölü fil daha olduğu drone ile tespit edildi.

Bölge yetkilisi Badin Chansrikam, "Fillerin nehrin diğer tarafına geçmeye çalıştığını düşünüyoruz. Muhtemelen, daha küçük fillerden biri kaymış, yetişkinler onu kurtarmaya gitmeye çalışmış, o sorada akıntıya kapılmış olabilir" dedi. 

Altı hayvan ölü olarak bulunduğunda, hayatta kalan iki fil de bir kayanın üstünde mücadele ediyordu. Park çalışanları, güçlerini geri kazanmaları ve ormana geri dönmelerine yardımcı olmak için takviye yiyecekleri ulaştırmaya çalıştılar. 

Ancak uzmanlar, korunma ve yiyecek bulma konusunda daha büyük sürülere ihtiyaç duyan fillerin uzun süre hayatta kalmalarının zor olabileceğini, fillerin ölümünün duygusal olmuş olabileceğini belirtti. 

Tayland Fil Khao Yai Ulusal Parkı şelale