Taşkent'te Haydar Aliyev Meydanı açıldı

Azerbaycan Cumhurkanı İlham Aliyev, Özbekistan'daydı. Taşkent'te, Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in anısına yapılan meydanın açılış törenine katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, Özbekistan'a resmi ziyarette bulundu. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

İki lider, başkent Taşkent'te Haydar Aliyev Meydanı'nın açılışını gerçekleştirmek için buluştu. Aliyev, Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in Özbek halkına çok büyük sevgi beslediğini anlattı.

Aliyev, ziyaretinde "Bugünkü devlet ziyaretim kardeşlik ve dostluk ilişkilerimizin sağlam temellerinin teyididir. Özbekistan'da Haydar Aliyev'in Özbek halkına, Özbekistan'a karşı tavrını çok iyi biliyorlar. Bu açılış aynı zamanda Haydar Aliyev'in hayatını adadığı tüm Azerbaycan halkına da bir saygı duruşu niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

Aliyev ve Mirziyoyev daha sonra Haydar Aliyev anıtının açılışını yaptı.

Anıt Özbekistan'ın kalbinde, Haydar Aliyev'in anısını ilelebed yaşatacak ve iki ülkenin dostluğunun sembolü olacak.

Törenin ardından Azerbaycan ve Özbekistan arasında bir dizi işbirliği anlaşmasına imza atıldı. Azerbaycan ve Özbekistan, sadece ortak köklere sahip değil. İki ülke Ermeni mezalimi konusunda aynı kaderi paylaştı. Ermeni Taşnak çeteleri 1918'de Fergana Vadisi'ndeki Hokand kentinde 35 bin kişiyi katletti.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Taşkent Özbekistan Azerbaycan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev