Taliban kadınların park ve lunaparklara girişini yasakladı

Dünya haberleri Afganistan
Taliban kadınların park ve lunaparklara girişini yasakladı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban, şu ana kadar kadın ve erkeklerin farklı günlerde gitmesine izin verdiği park ve lunaparklara kadınların girişini tamamen yasakladı.

Afganistan'da geçtiğimiz yıl ABD ile NATO kuvvetlerinin çekilmesiyle yönetimi ele geçiren Taliban, başkent Kabil'de kadınların parklara ve lunaparklara girişini yasakladı. Taliban’ın Ahlaksızlığın Engellenmesi ve Erdemin Teşvik Edilmesi Bakanlığı, kadınların kamuya açık parklara erişiminin kısıtlanacağını duyurmuştu.

'KURALLAR İHLAL EDİLDİ'

Reuters ajansı, Kabil'de bir eğlence parkına girmek isteyen kadınların Taliban üyeleri tarafından geri çevrildiğini aktardı. Yerel sakinlerden Masooma, "Bir anne çocuklarıyla birlikte geldiğinde parka girmelerine izin verilmeli. Ama parka girmemize izin vermediler ve şimdi eve dönüyoruz" dedi.

Afganistan’da kontrolü ele geçirmesiyle kadınların haklarını ellerinden alan Taliban, kadınların yanlarında erkek olmadan seyahatini yasaklamış ve ev dışında burka giyme zorunluluğu getirmişti. Ülkenin büyük bölümünde, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarında kız çocukların eğitime izin verilmiyor.

Kaynak: Reuters

Afganistan Taliban Kabil Dünya haberleri