Suudi Arabistan, kadınlara kimlik fotoğrafında yeni kurallar getirdi

Suudi Arabistan
Suudi Arabistan, kadınlara kimlik fotoğrafında yeni kurallar getirdi

Suudi Arabistanlı yetkililerin, kadınların kimlik fotoğraflarıyla ilgili getirdiği yeni kurallara göre, hafif şekilde makyaj yapmasına izin verilen kadınların başörtüsü takmaları zorunlu hale getirildi.

Suudi Arabistan’da kadın kimlik fotoğrafın standartlarında yeni düzenlemeler getirildi. Fotoğrafta kadınların gözlük veya lens takması yasaklanırken hafif makyaj yapmalarına izin verildi.

Beyaz arka fonda çekilmesi gereken kimlik fotoğrafında kadınların başörtüsü takmaları zorunlu hale getirildi. Yasal işlemler için kimliğin önemine dikkat çeken Suudi Arabistanlı yetkililer, kadınların gerekli koşulları sağlayarak kimlik fotoğraflarını çektirmeleri çağrısında bulundu.

Ülkede son dönemde bir yandan muhaliflere baskının arttığı, diğer yandan ise bir dizi sosyal reformun gerçekleştirildiği görülüyor. Suudi Arabistan'da geçtiğimiz yıl kadınlara yanlarında erkek olmadan araç kullanabilme ve pasaport alabilme izni verilmişti. Geçen yıla kadar Suudi kadınların araç kullanmaları yasaktı.

Suudi Arabistan'da 2017'de Veliaht Prens olan Muhammed bin Selman, ülkesinde bir dizi sosyal reforma imza atmış ve övgü toplamıştı.

Suudi Arabistan'ın Şarkul Avsat gazetesinin haberinde ise, Savunma Bakanlığı'nın Suudi Arabistan 2030 vizyonu çerçevesinde çeşitli niteliklere sahip kadınların askeri görevlere başvurmasının yolunu açtığı yazılmıştı. 

 

 

Kaynak: İHA

Suudi Arabistan