Suriye'den küstah Türkiye açıklaması

Suriye'den küstah Türkiye açıklaması

Türkiye Fırat'ın doğusuna harekata hazırlanırken, Suriye devlet medyası Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi kaynaklarına dayanarak Esad rejiminin tepkisini duyurdu.

Bölgede tansiyon yükselirken Suriye'den küstah bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırılan haberde Suriye devlet ajansı, Türkiye'nin olası bir saldırısına bütün imkanları kullanarak durdurmak için kararlı olduklarını aktardı.

Haberde, "Suriye, Türk rejiminin pervasız açıklamalarıyla düşmanca niyetlerini ve Suriye sınırlarındaki askeri yığılmayı en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Suriye, Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır" mesajını verdi.  

Suriye dışişleri kaynakları, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt yönetimine atıfla "Hükümet akıllarını başlarına toplamaları halinde kayıp evlatlarını kucaklamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından bir kaynak şu açıklamayı yaptı:

"Suriye, Türk rejiminin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ağır bir ihlali.

Suriye, bazı Kürt örgütlerini ABD projesine bağlılıkları kapsamında gerçekleşen olaylardan sorumlu tutuyor. Daha önce bu örgütlerle yapılan görüşmelerde bu projenin tehlikelerine ve ABD siyasetine hizmet ederken vatanlarına karşı bir araç olarak kullanılmamalarına dikkat çekmiştik." 

 

 

Suriye Beşar Esad