Süleymani'nin vurulma görüntüsü yayınlandı!

ABD'nin Bağdat Havalimanı'na 3 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin içinde bulunduğu aracın vurulma görüntüsü yayınlandı

Cuma gecesi, saat 01.00 civarında Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el-Mühendis ve koruma ekipleri, iki araçla Bağdat Havalimanı'ndan şehir merkezine doğru hareket halindeyken, ABD'nin füze saldırısına maruz kalmış, iki araçta bulunan 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Süleymani'nin öldürülmesi tüm dünyada yankı uyandırmış, el-Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinden daha büyük bir olay olarak tanımlanmıştı. İran'dan ise peş peşe tehdit mesajları gelmeye devam ediyor.

Irak kanalı Ahad Tv tarafından güvenlik kamerası görüntüleri paylaşılarak, Süleymani'nin aracının vurulma anı ilk kez yayınlandı. Görüntüde büyük bir patlama olduğu, ardından dumanlar yükseldiği görüldü. Reuters haber ajansı, görüntülerin doğruluğunun kanıtlanmadığını, Ahad TV tarafından elde edildiğini belirtti. 

YÜZÜĞÜNDEN TANINMIŞTI

Amerikan AP haber ajansına konuşan Iraklı üst düzey yetkililer, saldırıda Süleymani'nin yanı sıra Irak'taki Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis ve örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin hayatını kaybettiğini, el-Mühendis'in Bağdat Havaalanına Süleymani'yi karşılamak için bir konvoyla geldiğini ve saldırının ise havaalanının kargo kısmına İranlı komutanın karşılandığı yerde yapıldığını kaydederken, isimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu ancak İranlı generalin yüzüğünden tespit edildiğini belirtti.

Kasım Süleymani İran Irak haberler ABD