Sudan'da durum kritik: Yardım ulaştırmak neredeyse imkânsız!

Sudan Afrika Dünya haberleri
Sudan'da durum kritik: Yardım ulaştırmak neredeyse imkânsız!

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Sudan'ın başkenti Hartum ve çevresindeki çatışmalar nedeniyle insani yardımın neredeyse imkansız hale geldiğini bildirdi.

IFRC Sudan Delegasyonu Başkanı Farid Aiywari, çatışmadan etkilenenlere yardım ulaştırılabilmesi için taraflara destek çağrısında bulundu.

Aiywari, süren çatışmaların, Sudan'ın sağlık sisteminin çökmesine neden olabileceği uyarısında bulundu ve Hartum ve çevresine insani yardım ulaştırmanın imkânsız olduğunu söyledi.

Şehirde gıda, su ve elektrik sorunları yaşandığını aktaran Aiywari, tahliye için kendilerinden yardım isteyen çok sayıda kişinin olduğunu belirtti.

Sudan ordusu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmaların 15 Nisan'da başladığı ve bu durumun sıcak çatışmaya dönüştüğü açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugün hayatını kaybedenlerin sayısının 270'e yükseldiğini belirtti.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, orduyla çatışan HDK'nin feshedildiğini ve devlete karşı isyancı güç ilan edildiğini açıkladı.

Kaynak: AA

Sudan Sudan haberleri Sudan ordusu iç savaş Afrika