Sudan Ordusu: Hızlı Destek Güçleri Türk tahliye uçağına ateş açtı

Sudan

Sudan Ordusu, Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri'ni Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağına ateş açtığını duyurdu. MSB'den de saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Sudan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri, Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağını vurdu" denildi.  Açıklamada, HDK 'nın Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. 

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" denildi. 

Vadi Seyidna Hava Üssü, Sudan'ın başkenti Hartum yakınlarında bulunuyor.

"BİZ VURMADIK"

Sudan’da mahsur kalan vatandaşları tahliye eden Türkiye Cumhuriyeti C-130 tahliye uçağına bugün Wadi Sayidna bölgesinde hafif silahla ateş açılması üzerine çatışmaların tarafı olan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ise, sosyal medya hesabından uçağın kendileri tarafından vurulmadığını iddia etti. HDK Sözcüsü açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde misyonu koruyan ve başkentin tüm şehirlerinden tahliye eden bizken, bir Türk tahliye uçağına güçlerimizin saldırması ne kadar mantıklı olabilir?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Reuters

Sudan ordusu Sudan Hızlı Destek Güçleri