Topraklarından çıkarılmak istenen Masai kabilesinden ok ve mızraklarla karşılık!

Dünya haberleri haberler Viral videolar

Sosyal medya, Tanzanya'dan gelen görüntüleri konuşuyor. İddiaya göre, Masai kabilesi, bir kısım topraklarından tahliye edilmek istenmelerine karşı ok ve mızraklarla karşılık verdi.

İddiaya göre büyük bir şirketin proje kapsamında bu bölgenin yeniden yapılandırılması gündeme geldi. Tanzanya'nın en eski kabilesi olan Masai kabilesinin üyeleri topraklarından tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

MASAİ KABİLESİNDEN OK VE MIZRAKLARLA KARŞILIK İDDİASI

İddiaya göre, özel bir şirket yol açma bahanesiyle Tanzanya'nın en eski kabilesi olan Masai kabilesini topraklarından tahliye etmek istedi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde topraklarından ayrılmak istemeyen kabile üyelerinin ok ve mızraklarla direndikleri öne sürüldü. Yaşanan olay ve görüntüler ise henüz resmi makamlarca teyit edilmedi.

TANZANYA NGORONGORO BÖLGESİ HAKKINDA

Tanzanya'daki Ngorongoro doğal güzellikleri ile ünlü, bir çok hayvan topluluğunu barındıran ve dünyanın en büyük kraterine sahip bir yer. Aynı zaman da Ngorongoro, 610 m derinliğe ve 260 km2'ye kadar dünyanın en büyük volkanik kalderası. Kraterde yaşayan 25.000 büyük hayvan ile vahşi hayvanların en büyük yaşam alanlarından biri.

Kaynak: Haber Global TV

Tanzanya BAE haberler kabile