SON DAKİKA! Tunus'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SON DAKİKA! Tunus'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tunus'ta 27 Ağustos tarihine kadar yerel saatle 19.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın sebebi koronavirüs olarak açıklanırken, görevden alınan Başbakan Meşişi, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak kişiye görevi devretmeye hazır olduğunu belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hükümeti görevden aldığını, parlamentoyu dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını ve Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden aldığını duyurmuştu. 

1 AY BOYUNCA SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI 

Ülkede siyasi kriz ve protestolar devam ederken, Cumhurbaşkanı Said yayınladığı kararname ile ülke genelinde 1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yasağın Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ilan edildiği belirtildi. Yerel saatle 19.00'dan 06.00'ya kadar uygulanacak olan yasaktan zorunlu şehirlerarası yolculuk yapan, temel ihtiyaçlarını karşılayan ve acil sağlık nedenleri olan vatandaşların muaf olduğu aktarıldı.

Kararname ile ayrıca meydan ve caddelerde 3'ten fazla kişinin toplanması ve bir araya gelmesi de yasaklandı.

GÖREVDEN ALINAN TUNUS BAŞBAKANI MEŞİŞİ: GÖREVİ DEVRETMEYE HAZIRIM

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından görevden alınan Başbakan Hişam el-Meşişi, görevi Cumhurbaşkanı Said tarafından atanacak kişiye devretmeye hazır olduğunu belirtti.

Facebook hesabından açıklama yapan Meşişi, "Hiçbir şekilde yıkıcı bir unsur olamam" dedi. Devlette herhangi bir görev veya sorumluluk almayacağını dile getirdi.

Meşişi ayrıca, "Sorumluluğu, Cumhurbaşkanı tarafından hükümete başkanlık etmek üzere atanacak şahsa devredeceğim" ifadelerini kullandı.

son dakika son dakika haber