Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'dan tehdit mesajları!

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'dan tehdit mesajları!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen saldırıda, Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı el-Mühendis'in öldürülmesinin ardından İran'dan peş peşe tehdit mesajları gelmeye başladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldü.

İran'ın ikinci adamı olarak gösterilen Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü haberlerinin ardından İran'dan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

RUHANİ: DİRENİŞİMİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRDİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani General Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "Süleymani'nin öldürülmesi ABD'ye karşı direnişimi daha dirençli hale getirdi." ifadelerini kullandı. 

HAMANEY'DEN İNTİKAM MESAJI

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, Süleymani suikastinin ardından yaptığı açıklamada "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak. Süleymani'nin şehadeti bizim için acı vericidir ancak bu yoldaki zaferimiz katilleri için daha da acı olacaktır" ifadelerini kullandı.

ZARİF: ABD HAYDUTÇA MACERALARINDAN SORUMLU OLACAK

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından açıklama yaptı. İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." ifadesini kullandı.

Kasım Süleymani'nin DEAŞ, El Kaide ve Nusra gibi bölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi. 

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'dan tehdit mesajları! - Resim : 1

"ABD VE İSRAİL'İN SEVİNCİ MATEME DÖNÜŞECEK"

İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" söyledi.

Sözcü Şerif, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin devlet televizyonuna açıklama yaptı. 

İranlı generalin öldürülmesinin intikamını "kesinlikle" alacaklarını aktaran Şerif, "Devrim Muhafızları Ordusu ve direniş cephesi bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçecek." dedi. 

Şerif, "Amerikalılar ve siyonistlerin anlık sevinçlerinin mateme dönüşmesi uzun sürmeyecek." ifadelerini kullandı.

"ABD'DEN ACI BİR İNTİKAM ALACAĞIZ"

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Muhsin Rızai, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız." ifadelerini kullandı.  

İRAN SAVUNMA BAKANI'NDAN DA İNTİKAM AÇIKLAMASI 

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi'den intikam açıklaması geldi. Hatemi, "Tahran, Süleymani'nin öldürülmesinden ezici bir intikam alacak" ifadelerini kullandı. 

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Hatemi yaptığı yazılı açıklamada, "Bu vahşi cinayet büyük şeytan Amerika'nın bölge ve Irak'ta terör destekçisi olduğunun açık delilidir. Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek ve haksız yere dökülen kanın intikamı bu işe girişenlerden alınacaktır." ifadelerini kullandı.

İRAN'DA ABD PROTESTOSU 

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından başkent Tahran ve diğer kentlerde ABD karşıtı protestolar başladı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD’nin hava saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından gerilim katlanarak arttı. İran’da başta başkent Tahran olmak üzere çok sayıda kentte Cuma Namazının ardından ABD karşıtı protestolar düzenleniyor. Protestocular, "ABD’ye ölüm. İsrail’e ölüm" sloganlarıyla protestolarını sürdürüyor.

son dakika İran ABD Kasım Süleymani haberler Hamaney