Son dakika! Rusya Parlamentosu'nun alt kanadından flaş Ukrayna önerisi

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri
Son dakika! Rusya Parlamentosu'nun alt kanadından flaş Ukrayna önerisi

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasını önerdi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'yı işgal iddiaları bilgi terörü" ifadelerini kullandı.

Rusya - Ukrayna geriliminde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son açıklamasında "işgal" iddialarına yanıt verdi. Lavrov, "Ukrayna'yı işgal iddiaları bilgi terörü. Batı ile diyaloğu sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

DUMA'DAN TEPKİ ÇEKECEK KARAR

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, Ukrayna’daki ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin ayrı bağımsız cumhuriyetler olarak tanınmasını içeren tasarıyı onayladı.

351 VEKİL ONAYLADI, 16 VEKİL RET VERDİ, 1 VEKİL ÇEKİMSER

Rusya Komünist Partisi, Ukrayna’nın doğusunda Rus ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsız cumhuriyetler olarak tanınması için Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma’ya tasarı sundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kurucusu olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin de desteklediği öneriyi 351 milletvekili onaylarken, 16 milletvekili aleyhte oy verdi, 1 vekil ise çekimser oy kullandı.

PUTİN'E SUNULACAK

Duma'da milletvekilleri tarafından onaylanan tasarı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunulacak. Putin'in onaylaması durumunda Rusya, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni resmen tanımış olacak.
Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından, 2014’de Donetsk ve Luhansk bölgeleri bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Luhansk donetsk ukrayna