Rusya'dan flaş İdlib açıklaması: Dörtlü zirve üzerinde çalışmıyoruz!

Rusya'dan flaş İdlib açıklaması: Dörtlü zirve üzerinde çalışmıyoruz!

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, "Rusya şu anda Türkiye, Fransa ve Almanya ile dörtlü zirve üzerinde çalışmıyor" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya heyetinin İdlib görüşmeleri için yarın Türkiye'ye geleceğini bildirmiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başkanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi hakkında, "Dörtlü Zirve'nin tarihi ile Rusya'dan Türkiye'ye gelecek heyete ilişkin takvim belli oldu mu?" soruları üzerine Erdoğan, "Bu heyet yarın ülkemize gelecek." yanıtını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Sayın Macron ile Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart'ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüz yüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 5 Mart'ta görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruları cevapladı. 

"Şimdilik Erdoğan ile Putin arasında ikili görüşmeden bahsedilemeyeceğini" belirten Peskov, "Ancak çok taraflı (Rusya, Türkiye, İran) bir formatta görüşme olasılığını inceliyoruz." dedi.

Peskov, Fransa ve Almanya'nın değil İran'ın katılacağı bir formatın düşünüldüğünü vurgulayarak, bu formattaki toplantı için liderlerin görüşme takvimi üzerinde çalışıldığını kaydetti.

son dakika son dakika haber Rusya İdlib Dörtlü Zirve türkiye Fransa Almanya