Son dakika! Putin'den Ukrayna açıklaması: Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri
Son dakika! Putin'den Ukrayna açıklaması: Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Scholz ile ikili görüşmesinin ardından Ukrayna krizine dair açıklamalarda bulundu. "Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var" diyen Putin, "Avrupa'da savaş istemiyoruz" açıklaması yaptı. Putin, Ukrayna'ya NATO üyeliği mesajı da verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Kremlin Sarayı'nda görüştü. Görüşmenin ardından iki lider, açıklamalarda bulundu. 

Putin konuşmasında, Ukrayna krizine ilişkin, "Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var" dedi. Putin, müzakere mesajı da verdi. 

"AVRUPA'DA SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Putin, "Avrupa'da savaş istemiyoruz. Zaten bu nedenle ABD ve NATO'ya önerilerimizi sunduk ama yapıcı ve olumlu yanıt alamadım. Belirli konularda müzakereler devam edecek" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'YA NATO ÜYELİĞİ MESAJI: UMARIM BİZİ DİNLERLER

Ukrayna'nın NATO üyeliği meselesiyle ilgili mesaj veren Putin, "NATO eşiğimizde, Ukrayna'nın üyelik sorununu şimdi çözmek istiyoruz, umarım bizi dinlerler" dedi. 

Putin'in açıklamaları şöyle:

"Ukrayna yönetimi Donbas'ın statüsünü tanımayı reddediyor, doğrudan diyalog kurmuyorlar. NATO'nun Rusya'yı çevreleme politikası bizim milli güvenliğimizi doğrudan ve dolaylı tehdit ediyor.

Rusya'nın önerileri karşılanmadı. Müzakere etmeye hazırız. Avrupa'nın güvenliği konusu da Ukrayna çerçevesinde ele alındı. Ukraynalı yetkililer Minsk anlaşmasını uygulamaya yanaşmıyorlar. Daha sonra gerçekleştirilen anlaşmalara uymamaya devam ediyorlar. Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var. Almanya'nın önceki dışişleri bakanı bazı konularda fedakarlık yapılabileceğini söylemişti ancak böyle bir durum henüz gerçekleşmiş değil.

Avrupa'da savaş istemiyoruz. Zaten bu nedenle ABD ve NATO'ya önerilerimizi sunduk ama yapıcı ve olumlu yanıt alamadım. Belirli konularda müzakereler devam edecek. Tatbikat yapan askerlerimiz bölgeden çekiliyor.

NATO eşiğimizde, Ukrayna'nın üyelik sorununu şimdi çözmek istiyoruz, umarım bizi dinlerler."

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Almanya Başbakanı Scholz Rusya haberleri ukrayna rusya ukrayna krizi