Putin: Türkiye'den çalışma grubu Moskova'ya geliyor!

son dakika son dakika haber
Putin: Türkiye'den çalışma grubu Moskova'ya geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye'den bir çalışma grubu yarın Moskova'ya gelecek, Libya meselesini konuşacağız"

Rusya lideri Vladimir Putin, büyük yıl sonu basın toplantısı kapsamında sorularını yanıtlamak için Rus ve yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Bu yılki basın toplantısında 1895 gazeteci akredite oldu.

Putin'in basın toplantılarının en uzunu 2008'de gerçekleşmişti. Bu basın toplantısı 4 saat 40 dakika sürmüştü. Putin'in geçen yılki basın toplantısı ise 3 saat 43 dakikanın ardından sonlanmıştı.

Putin, Dünya Dopingle Mücadele Kurumu'nun (WADA) Rusya'yı dört yıl boyunca düzenlenecek olan tüm büyük spor organizasyonlarından men etmiş olmasına ilişkin olarak, "WADA’nın bireysel cezalandırma yerine Rus sporcuları kolektif olarak cezalandırması adil bir karar değil. Rus sporcuların ezici çoğunluğu ‘temizken’ böyle bir karar alınmış olası siyasidir" vurgusunu yaptı, söz konusu kararın ne aklıselime ne de uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtti. 

"Trump'ın azil süreci tamamen yapay gerekçelere dayanıyor. Tüm bu süreç, Trump'a karşı seçimi kaybeden Demokratlar'ın giriştiği iç kavganın neticesi. Trump'ı ilk başta Rusya'yla işbirliği yapmakla suçlamışlardı, şimdi de Ukrayna'ya baskı yapmakla itham ediyorlar. ABD Temsilciler Meclisi'nin görevden azlini onaylamış olmasının Trump'ın başkanlığının sonu olduğundan emin değilim. Senato'nun Trump'ı görevden alacağını sanmıyorum."

son dakika son dakika haber