Putin halkın sorularını yanıtlıyor: Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum

Putin halkın sorularını yanıtlıyor: Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan, geçen yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle düzenlenmeyen Vladimir Putin'le Direkt Hat programının 18.'sini gerçekleştirerek halkın yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin halktan gelen soruları yanıtladığı programda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin Ukrayna'yı başka ülkelerin kontrolüne bıraktığını ifade etti ve ilerleyen dönemde kendisiyle görüşme yapabileceğini belirtti.

"Ukrayna hasım ülkeler listesinde yer almıyor, zira Ukrayna halkının hasım olduğunu düşünmüyorum. Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum. Ancak Ukrayna yönetimi Rusya'ya hasım. Kiev yönetiminin Ukrayna'daki Ruslara yönelik tutumu, kitle imha silahları kullanımına benziyor" dedi.

HANGİ AŞIYI OLDUĞUNU NEDEN AÇIKLAMADIĞINI SÖYLEDİ

"Rekabet avantajı sağlamamak için hangi aşıyı vurulduğumu açıklamıyordum. Sputnik V aşısı olduğumu söyleyebilirim. İki dozdan sonra da hiçbir yan etki oluşmadı. Antikor seviyem yüksek. Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz. Aşı olduğum dönemde Sputnik V ve EpiVakKorona aşıları vardı. İkisi de iyi ve etkili. EpiVakKorona, daha kısa süre koruma sağlıyor ancak onun daha az yan etki gibi avantajları var. Ben aşıyı seçerken daha uzun süre korumayı dikkate alarak tercih yaptım ve Sputnik V aşısı oldum."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gönderilen soruların büyük bölümünün koronavirüs pandemisiyle ilgili olduğunu aktardı. Rossiya 24'e göre soru sayısı yaklaşık 2 milyon oldu. 

KARADENİZ'DE 'PROVOKASYON'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin halktan gelen soruları yanıtladığı programda, İngiliz savaş gemisinin Kırım açıklarından ilerlemesini "provokasyon" olarak nitelendirdi. Putin, "Karadeniz'de İngiliz HMS Defender gemisinin provokasyonu, Cenevre'de ABD ile yapılan zirveden yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşti. Yeni bir dünya savaşının eşiğinde olduğumuzu düşünmüyorum" dedi.

GÖREVİ DEVREDECEĞİ İSİM YANITI

Putin kendisine yöneltilen, "Boris Yeltsin'in görevden ayrılırken size devrettiği gibi, mevcut hükümette devlet başkanlığı görevini gönül rahatlığıyla devredebileceğiniz biri var mı?" sorusuna, "Bir sonraki Rusya devlet başkanı olmayı hak eden bir kişinin adını günün birinde açıklayabileceğimi umuyorum." yanıtı verdi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber