Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında flaş gelişme!

Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında flaş gelişme!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kalp ameliyat geçirdiği, ciddi bir tehlike altında olduğuna dair çıkan haberler tüm dünyada yankı uyandırdı. Reuters haber ajansı, Çin hükümetinin Kim Jong Un için ülkeye sağlık uzmanları gönderdiğini iddia etti.

CNN Internatıonal, Amerikalı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Kim Jong-Un'un geçirdiği bir ameliyat sonrası durumunun kritik olduğunu açıklamıştı.

Reuters haber ajansı, The Guardian gibi gazeteler, sağlık durumuna dair belirsizliğin sürdüğü Kuzey Kore lideri Kim Jong Un için Çin hükümetinin Kuzey Kore liderinin durumunu kontrol etmek için, tıp uzmanları dahil ülkeye bir ekip gönderdiğini duyurdu. Şu ana kadar 36 yaşındaki lider hakkında Kuzey Kore'den resmi hiçbir açıklama yapılmaması ve öldüğü yönünde spekülasyonların basında yer alması üzerine ortaya atılan bu iddia Kim Jong Un hakkında çıkan haberlerin hemen peşinden geldi.

36 yaşındaki Kim Jong Un'un obezite sorunu, ağır sigara tüketimi ve ailevi kalp rahatsızlıkları da iddiaları güçlendirdi.

Reuters'a konuşan iki kaynak, Pekin'den Kuzey Kore'ye seyahat eden heyete Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) Uluslararası İrtibat Dairesi'ne bağlı kıdemli bir üyenin başkanlık ettiğini söyledi. Haberde, kaynakların "konunun hassasiyeti" nedeniyle kimliklerinin açıklanmamasını talep ettiği belirtti ve aynı zamanda söz konusu departman ve Çin Dışişleri Bakanlığı'nın, konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermediğini ileri sürdü.

Seul merkezli haber sitesi Daily NK ise, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir cerrahi prosedür uygulandıktan sonra iyileştiğini öne sürdü.

Reuters'a konuşan ve ABD istihbaratına yakın olduğu belirtilen bir kaynak da Kim Jong-un'un sağlık sorunlarının olduğunun bilindiğini ancak ciddi biçimde hasta olduğu veya nihayetinde halkın karşısına çıkamayacağı sonucuna varmak için hiçbir nedenlerinin olmadığını ifade etti.

DÜNYA KUZEY KORE'DEN HABER ALAMIYOR

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında dahi ülkeden hiçbir vaka ve can kaybı bilgisi alınamamış olması, Kuzey Kore'nin dünyanın en izole ülkesi olduğunun bir göstergesi olmuştu. Bu nedenle Kuzey Kore lideri hakkında ortaya atılan iddialar da resmi bir açıklama gelmediği için doğrulanamıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong Un'un sağlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "İyi olmasını diliyorum, aramızda iyi bir ilişki var. Haberlerdeki gibi bir durum varsa, bu çok ciddi bir üzücü durum" ifadelerini kullanmış, Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Robert O'Brien ise gazetecilere verdiği demeçte, Başkan Donald Trump yönetiminin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un sağlığıyla ilgili gelen haberleri çok yakından izlediğini, Kuzey Kore'den gelecek haberi beklediğini açıklamıştı.

RUSYA, KUZEY KORE'DEN RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Kuzey Kore'den resmi bilgi beklediğini söyledi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang da yaptığı açıklamada, Kuzey Kore liderinin sağlığıyla ilgili haberleri yakından takip ettiklerini, konuya ilişkin ellerinde bir delil olmadığını açıkladı. 

Uzmanlar ve gözlemciler, Kim Jong Un'un öldüğü takdirde tahta kimin oturacağı ve Kuzey Kore'nin yeni liderinin kim olacağı konusunda yorumlar yapıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, hayatını kaybetmesiyle yerine kız kardeşi Kim Yo Jong'un geçeceği ve Kim hanedanlığının devamlılığını sağlayacağı belirtiliyor.

Kuzey Kore Kim Jong-Un Çin kalp Kim Jong Un öldü mü? son dakika haber haberler son dakika