SON DAKİKA! Norveç ve Finlandiya'nın ardından Almanya da Türkiye'ye satışı durduruyor!

SON DAKİKA! Norveç ve Finlandiya'nın ardından Almanya da Türkiye'ye satışı durduruyor!

Son dakika... Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Norveç ve Finlandiya Türkiye'ye silah satışını durdurduğunu açıklamıştı. Benzer bir açıklama da Almanya'dan geldi. Alman Dışişleri Bakanı Bild gazetesine açıklamada bulundu

Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide Türkiye’nin hamlesini karmaşık olarak değerlendirerek Türkiye'ye yeni silah ve teçhizat ihracatına Oslo'nun onay vermeyeceğini açıklamış,  Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen da, "Durum ciddi. Kendi sorumluluk alanım için şunu söyleyebilirim: Finlandiya, savaş halinde olan ve insan haklarını ihlal eden ülkelere savunma malzemesi satmayacak" diye konuşmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'nın Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyonun ışığında silah satmayı durduracağını bildirdi.

Maas Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü harekat nedeniyle, Federal Alman Hükümeti, Türkiye silahları Suriye'de kullandığı için yeni silah satışına izin vermeyecek" dedi.

Türkiye yalnızca 2018 yılında Almanya'dan 240 milyon euro değerinde silah satın almıştı. Almanya'nın NATO partneri olan Türkiye, aynı zamanda Almanya'dan silah satın alan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. 

Norveç ise 2018 yılında Türkiye'ye yaklaşık 6 milyon euro (yaklaşık 38 milyon 500 bin TL) değerinde silah satmıştı.


son dakika son dakika haber Almanya Barış Pınarı Harekatı silah satışı Türkiye'ye yaptırım Heiko Maas Haber Global