İtalya'nın ardından İspanya da karantinaya alınıyor!

koronavirüs corona virüs
İtalya'nın ardından İspanya da karantinaya alınıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ülke genelinde 15 gün "olağanüstü hal" ilan etmişti. İspanya hükümeti koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeyi karantina altına aldı.

İspanya'da 133 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. İspanya'da koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeyi karantina altına alındığı resmen açıklandı.

Virüse karşı mücadele için İspanyollara alışkanlıklarını değiştirme çağrısı yapan Sanchez, "mecbur kalınmadıkça seyahat edilmemesi, sokağa çıkılmaması, temizliğe ve hijyene özen gösterilmesi" tavsiyelerinde bulundu.

Olağanüstü hal ilan edilen ülkede vatandaşlara sadece işe gitmek, yemek ve ilaç almak ve hastaneye gitmek için evden çıkma izni verilecek. İspanya İçişleri Bakanlığı'nın yerel ve bölgesel güçler de dahil olmak üzere tüm polis gücünü kontrol etmesine karar verildiği bildirildi.

İspanya'da 5232 vaka ile birlikte şu ana kadar açıklanan rakamlara göre 133 kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İspanyol televizyonları, İtalya'da olduğu gibi "evde kal" sloganıyla sosyal medyada başlatılan kampanyaya geniş yer vermeye başladı. 

İspanya'da muhalefet partileri, koronavirüse karşı alınan önlemlerde hükümeti "eksik ve geç kararlar" almakla suçluyor.

son dakika son dakika haber