SON DAKİKA! İran Körfez'de bir tankere el koydu!

SON DAKİKA! İran Körfez'de bir tankere el koydu!

Son dakika haberi... İran, Körfez'de bir petrol tankerine daha Birleşik Arap Emirlikleri'ne petrol kaçırdığı gerekçesiyle el koydu

İran Devrim Muhafızları, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yakıt taşıyan tankere el koydu.

ISNA haber ajansı, İran Devrim Muhafızları'nın Basra Körfezi yakınlarındaki Tunb Adaları'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaklaşık 250 bin litre mazot taşımakta olan bir tankere el koyduğunu, 11 kişiden oluşan mürettebatın ise Hürmüzgan eyaletinde sorgulanmak üzere yetkililere teslim edildiğini öne sürdü.

Fars haber ajansı, tankere dün el koyulduğunu iddia ederken, İran Devrim Muhafızları'nın Bender Lengeh şehrinde 5'inci marine birliği kumandanı Ali Azmai, bir tankerin 7 bin litre dizel yakıt kaçırdığını belirtti. Yetkililer, tankerin Birleşik Arap Emirlikleri limanından sulara açıldığını bildirdi. 

CEBELİTARIK'TA TANKER KRİZİ

İngiliz donanması, 4 Temmuz'da Cebelitarık'ta Suriye’ye petrol taşıdığı iddia edilen İran'a ait Panama bandıralı bir tankerin alıkonulmasına dahil olmuştu.

İngiltere'ye bağlı olan İspanya'nın güneyindeki Cebelitarık özerk yönetimi, İran tankerinin Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye'ye uyguladığı ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonulduğunu açıklamıştı. 

İran, "Grace 1" adlı tankerin alıkonulmasının İngiltere için "sonuçları olacağı" uyarısında bulunmuştu. 

İngiliz donanmasına ait HMS Montrose'un geçen hafta Hürmüz Boğazı'ndan geçen bir İngiliz petrol tankerini durdurmaya çalışan 3 İran teknesini uzaklaştırdığı iddia edilmişti. İngiltere, bölgeye gemilerini korumak üzere ikinci bir savaş gemisi göndereceğini açıklamıştı.


son dakika son dakika haber İran tanker petrol Birleşik Arap Emirlikleri