İngiltere seçiminde şaşırtan karar Corbyn'den geldi

İngiltere'de sandık çıkış anketine göre Muhafazakar Parti tek başına iktidara geldi. İngiltere'de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, seçim hezimetinin ardından istifa edeceğini açıkladı.

İngiltere'de yapılan erken genel seçimde Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, sandık çıkış anketine göre tek başına iktidara geldi. 

Buna göre, Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamladı. Böylece Muhafazakarlar, salt çoğunluk olan 326'yı geçerek 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara geldi.

Johnson'ın en büyük rakibi konumundaki Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi ise 191 sandalye ile ikinci oldu. Böylece İşçi Partisi, 2017'de kazandığı 262 sandalyeden 71'ini kaybederek tarihinin en kötü yenilgilerinden birini aldı.

Corbyn son dakika bilgisine göre, seçim hezimetinin ardından istifa edeceğini açıkladı.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, partisini bir sonraki seçime götürmeyeceğini ve Başbakan Boris Johnson'a kaybetmenin 'çok büyük hayal kırıklığı yarattığını' söyleyerek, "Bu sonuç açıkça İşçi Partisi için hayal kırıklığı yaratan bir geceydi." dedi. 

Partisinin başarısızlığı düşünmek için biraz zamana ihtiyacı olduğunu kabul eden Corbyn, gelecekte yapılacak herhangi bir genel seçim kampanyasında partiye liderlik etmeyeceğini, ancak bu zor dönemde partiye liderlik yapmaya devam edeceğini söyledi.

Corbyn, "Politikacıların etrafını saran baskı genellikle çok ama çok yüksek. İnsanların hayatlarına medyanın müdahalesi gerçekten çok yüksek ve ailelerine, sevdiklerine yapılan saldırılar devam ediyor, bunlar utanç verici ve açıkçası iğrenç" yorumunda bulundu.

son dakika Son dakika haberler Jeremy Corbyn Boris Johnson İngiltere seçim