Çavuşoğlu'ndan Hafter yorumu: Bu savaşı kazanamaz!

Çavuşoğlu'ndan Hafter yorumu: Bu savaşı kazanamaz!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Libya'da Hafter bu savaşı kazanamaz" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan, Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin savaş meydanlarından kaçarken geride 48 ceset bıraktığını duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya hakkında çarpıcı bir açıklamada bulunarak, "Ayasofya, Türkiye Cumhuriyetinin mülküdür ve fethedilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in savaşı kazanamayacağını belirtti.

Doğu Akdeniz konusunda değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin (içinde) olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir." dedi. 

Çavuşoğlu, ABD'de George Floyd'un öldürülmesine ilişkin de "Polisin herhangi bir insanı ne olursa olsun bu şekilde öldürmesi kabul edilemez." açıklamasında bulundu. 

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Libya ordusu ile ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milisler arasında, Trablus Havalimanı çevresindeki bölgelerde çatışmalar devam ediyor. 

Hafter milislerinin işgalindeki havaalanının çevresindeki sivil yerleşim bölgelerinin büyük yıkıma uğradığı görüldü. Ordu birlikleri, saldırı öncesinde hazırlıklarını sürdürürken, araçlara yüklü ağır silahların cephelere nakledildiği dikkati çekti. Ağır çatışma sesleri duyuldu.

Hafter'e bağlı milisler, 4 Nisan 2019'da başkenti ele geçirmek için saldırı başlatmış ve ülkeyi şiddet sarmalına sürüklemişti. Bu süre zarfında pek çok yerleşim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti. Hafter milisleri, 6 Nisan 2019'da başkentteki havalimanını işgal etmişti.


son dakika son dakika haber çavuşoğlu Libya Hafter