Almanya'dan koronavirüs aşısı geliştiren Türeci ve Şahin'e en büyük devlet nişanı!

Almanya koronavirüs

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye tüm dünyada canlı yayınlanarak Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye canlı yayınla birlilte Almanya’nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şahin ve Türeci'ye madalyalarını Berlin'in Bellevue Sarayında bir törenle takdim edilirken, törene Şansölye Angela Merkel de katıldı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, tören sırasında salgına karşı daha fazla cesaret, daha az umutsuzluk çağrısında bulunurken, "Şu an özellikle 3. dalga yaşanırken kendine acımanın zamanı değil" dedi. 

Halledilmesi gereken hatalar yapıldığını söyleyen Steinmeier, "Toplum olarak hata aramak için çok fazla enerji harcıyoruz. Şimdi bize yardımcı olacak tek şey var: Elimizdeki tüm imkanlarla giderek daha fazla aşılama yapın. Günün özeti budur." sözlerini sarfetti. 

Steinmeier, "Çığır açan keşfiniz insanların hayatını, geçim kaynaklarını kurtarıyor, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta kalmamızı sağlıyor" dedi. "Aşı olan insanlarla, günlük yaşama, özlediğimiz hayata ve sevdiğimiz insanlara doğru küçük bir adım atabiliriz." dedi.

Almanya'dan koronavirüs aşısı geliştiren Türeci ve Şahin'e en büyük devlet nişanı! - Resim : 1

PROF. DR. ŞAHİN: GELECEKTEKİ PANDEMİLER DAHA YIKICI OLABİLİR

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19'un hayal edilebilecek en kötü salgın olmadığını vurgulayarak, gelecekteki pandemilerin daha yıkıcı olabileceğini ve hazır olmanın önemli olduğunu söylemişti. 

Prof. Dr. Şahin, "İlaç üreticilerinin ve hükümetlerin amacı, aşı geliştirildikten sonraki üç ay içinde tüm dünyayı aşılayacak üretim kapasitesine sahip olmak gerekir" diyerek, mevcut aşı kampanyalarının durumu göz önüne alındığında, küresel nüfusun büyük bir kısmının hala aşı beklediğini, bunun iddialı bir hedef olduğunu ve oraya ulaşabilmek için kamu-özel ortaklığının gerekliliğini öngörmüştü.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Almanya koronavirüs aşısı Özlem Türeci Uğur Şahin devlet nişanı