ABD'yi ayağa kaldırmıştı: Floyd'un ölümüne sebep olan polislerden biri kefaletle serbest bırakıldı

ABD'yi ayağa kaldırmıştı: Floyd'un ölümüne sebep olan polislerden biri kefaletle serbest bırakıldı

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un ölümüne neden olan dört polisten biri olan Thomas Lane, 750 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

46 yaşındaki George Floyd'un 25 Mayıs'ta dolandırıcılık şüphesiyle Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

Minneapolis kentinde gözaltına alınırken, boğazına dizini dayayarak nefessiz bırakan polis tarafından öldürülen George Floyd'un cinayeti davasında yargılanan 4 polislerten biri olan, Hennepin County hapishanesinde tutulan 37 yaşındaki eski polis Thomas Lane 750 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Lane'in avukatı Earl Gray, müvekkilinin Floyd'a yardım etmeye çalıştığını savunmuştu. Dört polis de cinayetten sonra Minneapolis polis departmanından kovulmuştu.

İkinci derece cinayetle suçlanan ve Floyd'un ölümüne sebep olan Derek Chauvin'in kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle daha önce 1 milyon dolar olarak belirlenen kefalet bedeli, 1 milyon 250 bin dolara çıkarılmıştı ve 40 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor. 

Chauvin'in yanı sıra görevden alınan, olaya karışan diğer 3 polis Tou Thao, Thomas Lane ve Alexander Kueng için de de suça yardım ve yataklık etmekten dava açılmıştı. 

"NEFES ALAMIYORUM" FERYADI

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs'ta dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. 

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı. 

George Floyd polis cinayet ırkçılık Thomas Lane kefalet