Dünya Titan denizaltısından gelecek iyi haberi bekliyordu! Süre sona erdi, gemi oksijensiz kaldı

Dünya haberleri son dakika
Dünya Titan denizaltısından gelecek iyi haberi bekliyordu! Süre sona erdi, gemi oksijensiz kaldı

Titanik’i ziyaret ederken iletişimi kesilen Titan denizaltısından Pazar gününden beri haber alınamıyor. Kurtarma çalışmaları umutla sürerken denizaltından gelecek bir iyi haber bekleniyordu. Ancak süre sona erdi ve gemi oksijensiz kaldı.

1912'de buz dağına çarparak batan Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltını arama çalışmaları sürüyor. Kayıp denizaltında 5 kişi var.

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyor.

GEMİ OKSİJENSİZ KALDI

OceanGate'in Titan denizaltısı için  verilen süre sona erdi. Gemi artık oksijensiz. Gemiden ise hala bir haber yok.

SON 24 SAATTE NELER OLDU?

ABD Sahil Güvenlik, kayıp Titanic denizaltısını arama çalışmalarında daha fazla ses duyulduğunu söyledi. Hala bu seslerin ne olduğunu bilmiyorlar ama kurtarma ekipleri bölgeyi arıyor.

Eski ABD Donanması nükleer denizaltı komutanı David Marquet, umut verici seslerin Titan denizaltısından gelmeyebileceği konusunda uyardı.

"Gürültülerin onlardan kaynaklandığını düşünmüyorum, sadece doğal sesler olabilir. Gürültüler duyuyoruz ve bölgeye daha fazla gemi geliyor ve sonra daha fazla gürültü duyuyoruz ve bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Titanik titan denizaltı Dünya haberleri oksijen