Çin, Vuhan'daki 'geçici hastaneleri' kapatma kararı aldı

Çin, Vuhan'daki 'geçici hastaneleri' kapatma kararı aldı

Çin'in Vuhan kentinde başlayıp, dünyanın hemen her yerini etkisi altına alan ve ölümlere neden olan koronavirüs nedeniyle, başlangıç yeri Vuhan'daki geçici olarak kurulan hastanelerin kapatılması kararı alındı

Yeni tip koronavirüs hastaları için çok kısa sürede inşa edilen binden fazla yatak kapasiteli hastaneler kapatılacak. Çin virüsün ortaya çıktığı an hızla boş binalar, spor salonları hastaneye dönüştürülmüş ve binden fazla yataklı hastaneler inşa edilmişti. Çin'de vaka hızlarının düşmesiyle hastanelerin kapatıldığı belirtiliyor. Hastalığın ortaya çıktığı tarihten bu yana uzun mesailer yapan hastane çalışanları ve doktorlar ise bir araya gelerek hastanelerin kapatılmasından memnun olduklarını dile getirdi ve kutlama yaptı.

Yetkililer, 16 geçici hastanede 12 bin hastanın tedavi gördüğünü ve 14’ünün kapatıldığını diğer 2’sinin ise yarın kapatılmasının beklendiğini açıkladı.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 139'a çıktı. Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre ülkede Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 17 kişi yaşamını yitirdi, 19 vaka tespit edildi. 

Söz konusu can kayıplarının tamamı Kovid-19'un en yoğun olarak görüldüğü Hubey eyaletinde gerçekleşirken, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 3 bin 139'a ulaştı. 

Toplam vaka sayısı da 4 bin 794'ünün durumu ciddi olmak üzere 80 bin 754'e çıkarken, şüpheli vaka sayısı 349'a, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 16 bin 982'ye geriledi. 

Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde görülen vaka sayısı da 115'e yükselirken, ülkeye yurt dışından gelen yabancı üke vatandaşlarında saptanan Kovid-19 vakası ise 69'a ulaştı.

Çin, Vuhan'daki 'geçici hastaneleri' kapatma kararı aldı - Resim : 1

GEÇİCİ HASTANELER İNŞA ETMİŞLERDİ

Yeni tip koronavirüs (2910-nCoV) hastalarına yönelik özel olarak, çok kısa sürede inşa edilen en 1000 yataklı hastaneler,  Çin Devlet haber ajanının açıklamasına göre, geçici olarak kapatılacak.

Hastanelerin kapatılma kararı, salgın nedeniyle yoğun mesai harcayan sağlık personellerini sevindirdi. CCTV tarafından yayınlanan görüntülerde, personellerin Çin bayraklarını sallayarak kutladığı görüldü. 

Hastane personeli Chen jıng, "Hastalarımızın taburcu olmasından çok memnunuz, görevimiz hastalarla ilgilenmekti. Şimdi hepsi taburcu edildi, bu yüzden çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Doktor Zhou Zhıguo ise, "Çok mutluyum. Birincisi, kazandık, ikincisi, insanlara yardım ettik. Çok mutluyuz” dedi. Wuhan Union Hastanesi Başkanı Hu Yu da, "Birlikte zor zamanların üstesinden geldik ve sonunda savaşı kazandık. Bugün yaptıklarımızdan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu. Hastanede bin 327 hastanın tedavisinin ardından taburcu edildiği açıklandı. 

Şİ CİNPİNG İLK KEZ VUHAN'DA

Çin’de yeni korona virüsü salgınında görülen vak'a sayısındaki gerileme devam ederken, Devlet Başkanı Şi Cinping salgının patlak vermesinden bu yana ilk kez Vuhan’ı ziyaret etti.

Çin resmi haber ajansı, Şi Cinping’in salgınla mücadele çalışmalarına katılan sağlık personelini ve askeri personeli ziyaret edeceğini açıklarken, Şi’nin kentteki salgınla mücadele çalışmalarını denetleyeceği aktarıldı. 

son dakika Çin Vuhan hastane karantina koronavirüs