Çin'den Trump'a sert tepki!

koronavirüs
Çin'den Trump'a sert tepki!

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs 'Çin virüsü' olarak tanımlaması nedeniyle 'şiddetli bir öfke' duydukları ifade edildi

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs 'Çin virüsü' olarak tanımlaması nedeniyle 'şiddetli bir öfke' duydukları ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, düzenlediği basın toplantısında, "ABD'de bazı politikacılar koronavirüsü Çin'le ilişkilendirerek Çin'i karalamaya çalışıyor. Buna öfkeyle karşı çıkıyoruz, ABD'yi Çin'i suçlamaya son vermeye çağırıyoruz. Uluslararası toplumun birinci önceliği virüsle mücadele için uluslararası iş birliğidir. ABD kendi önceliğine odaklanarak sağlık güvenliği konusunda uluslararası iş birliği için yapıcı rol oynamaya çalışmalı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaptığı paylaşımında, "ABD, Çin virüsünden etkilenen bilhassa havayolu ve diğerleri gibi endüstrileri güçlü bir şekilde destekleyecek. Her zamankinden daha güçlü olacağız!" ifadelerini kullandı.

Trump, sosyal medyada kullanmış olduğu "Çin Virüsü" tabirinden dolayı sert tepkiler alırken, pek çok kullanıcı kendisini ırkçılıkla suçladı.

son dakika son dakika haber haberler Çin Donald Trump koronavirüs