SON DAKİKA! Çavuşoğlu'ndan Bakü'de Suriye mesajı!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 7'nci Türk Konseyi Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 

"Maalesef NATO müttefiklerimizden bazıları terör örgütlerine destek veriyor. Terörle mücadele konusunda her türlü adımı atmakta kararlıyız. Yerlerinden edilmiş olan Suriyelilerin ve Türkiye'deki Suriyelilerin bizim PKK, YPG ve aynı zamanda DEAŞ'tan temizlemiş olduğumuz bölgeler geri dönmesini sağlama konusu bizim için öncelikli hedef. Operasyon bölgesinde gerçekleşen süreç sonrasında burada güvenli bir şekilde insanların yaşaması gerekmekte.  

Değerli dostlar, bugünkü toplantımız ortak çalışmamızın, ortak işbirliğimizin gelişmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Barışçıl ve güvenli bir bölgenin oluşturulması sadece Türkiye açısından değil, ilgili olan herkes için çok çok önemli. Budapeşte için de Avrupa'nın diğer ülkeleri için de bir güvenli bölge oluşturulması çok önemli.
Bu operasyon sınırlı, burada sadece terör örgütü hedef alınmakta, sivil kayıp ve yaralanmaların en aza indirilmesi öncelik anlayışımız. Bütün azınlıkların, unsurların temsil edileceği bir sürecin başlatılması...
Özellikle hem Azerbaycan'a hem Macaristan'a çok açık destek açıklamalarından dolayı da teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
T
ürk Konseyi Aile Fotoğrafı çekimine katılan ve şeref defterini imzalayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ile görüştü.
son dakika son dakika haber Mevlüt Çavuşoğlu Barış Pınarı Harekatı Suriye Azerbaycan Bakü