Çavuşoğlu ile Lavrov Münih'te görüştü! Gündem İdlib...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede İdlib'deki durum ele alındı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 56. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya ziyarette bulundu ve burada Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İdilb'te son durumun konuşulduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Münih'te bir araya gelen ve İdlib konusunu görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib'deki durum Rusya ile S-400 anlaşmasını etkilemeyecek. Ayrıca Suriye'deki görüş ayrılıkları da, Türk-Rus ilişkilerini etkilemez" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 14-16 Şubat tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilecek olan 56. Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak. Bu yıl düzenlenen konferansta Avrupa-Atlantik bölgesine yönelik tehdit ve sınamalar, transatlantik ilişkiler, Avrupa savunması, büyük güç rekabeti ve işbirliği, uluslararası ticaret, çok taraflılık ve siber güvenlik gibi güncel konularda üst düzey değerlendirmelerde bulunulması bekleniyor. Bakan Çavuşoğlu, ayrıca 27-29 Mart tarihleri arasında Türkiye'de Antalya Diplomasi Forumu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "Türk dış politikası" konulu programa ilişkin bir hitapta bulunacak, muhataplarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.


son dakika son dakika haber