Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem!

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gelen bilgilere göre, 6 kişi hayatını kaybederken, 300 kişi de yaralandı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, bugün sabah saat 05.54 sıralarında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı çevre illerde de etkili bir şekilde hissedilirken, depremde 6 kişi hayatını kaybetti şu ana kadar. 

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından depremin büyüklüğü 6.2, derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi, 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından ikinci bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. İkinci depremin büyüklüğü 5.4 olarak açıklandı.

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ, Yunanistan ve Sırbistan'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu. 

AFAD, Arnavutluk'taki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere, kurtarma ekibi, 3 araç, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi ve Genelkurmay'a ait bir uçak ile bölgeye gidileceğini açıkladı.

20 TÜRK VATANDAŞININ KALDIĞI OTEL ÇÖKTÜ

Haber Global'e konuşan Arnavutluk Büyükelçisi Ahmet Yörük, depremin esas kendisini hissettirdiği yerin Durres olduğunu, eğitim için gelen 20 Türk vatandaşının kaldığı otelin çöktüğünü, hepsinin kurtarıldığını aktardı. Vatandaşlarımızın tahliye edilerek rehabilite edileceğini, Türkiye'ye dönmelerini temin edeceklerini, şu ana kadar Türk vatandaşlarının can kaybı haberinin alınmadığını aktardı. 

"Büyükelçilik binamızın durumu iyi, birkaç çatlak var ama şu an canlarla uğraşıyoruz. 21 Eylül'deki depremden 16 kat daha büyük bir depremdi. Türkiye'den AFAD ekibi de komşu ülkeye geliyor. İlgili bakanlarla temasımız oldu, hasar tespit çalışmalarına henüz başlayabiliyorlar, olayın şokundalar. Gün içerisinde daha sağlıklı bilgilere sahip olabileceğiz."

TORUNU İÇİN KENDİNİ SİPER EDEREK HAYATINI KAYBETTİ

Savunma Bakanlığı sözcüsü, Thumane'nin kuzeyinde bir köyde iki kadının göçük altında kaldığını ve Kurbin'de olayın şokuyla camdan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.  

Savunma bakanlığı, depremde hayatını kaybeden diğer üç kişinin ise Durres'de yıkılan bir binanın göçüğünden çıkarıldığını açıkladı.  

Acil yardım ekibi çalışanları yerel basına yaptıkları açıklamada, hayatını kaybedenlerden birinin torununu korumak  için vücudunu siper eden yaşlı bir kadın olduğunu söylediler.  

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı. 

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. 

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu. 

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

DIŞİŞLERİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye, Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için ülkeye taziye dileklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Bu afet sonucu yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına ve Arnavutluk halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu felakette de Arnavutluk'un yanındadır." ifadeleri yer aldı. 

Türkiye'den bir arama kurtarma ve sağlık ekibinin, askeri uçakla Tiran'a intikal edeceği vurgulanan açıklamada, "Arnavutluk Hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olan Türkiye, ihtiyaç duyulabilecek her türlü yardımı yapmaya hazırdır." denildi.

Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem! - Resim : 1

BİR DEPREM DE BOSNA HERSEK'TE

Bosna Hersek'in güneyindeki Nevesinje şehrinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamada, merkez üssü Nevesinje olan depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktaki başkent Saraybosna'da da hissedildiği belirtildi. 

Depremde can kaybı olmadığı kaydedildi. 

son dakika son dakika haber Arnavutluk Tiran deprem son depremler haberler Bosna Hersek