Şoke eden görüntü: Şifa için türbeleri yalıyorlar

Koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 77'ye, vaka sayısının ise 2336'ya yükseldiği İran'da cuma namazı ve türbelere getirilen sınırlama, devlet tarafından alınan önlemler işe yaramadı. Vatandaşların türbeleri yaladığı görüntüler ortaya çıktı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyaya yayılmaya başlayan ve can kaybının her an arttığı koronavirüs vakasında Çin'den sonra en fazla ölü sayısına ulaşan ülke İran oldu. Ancak yetersiz önlemler ve açıklamalar tüm dünyada salgının yayılması korkusu yaratıyor. Hem karantina uygulanmaması hem de ülkenin üst düzey isimlerinde koronavirüs görülmesine karşın, vatandaş ihmalkar davranışlarını sürdürdü.

Şoke eden görüntü: Şifa için türbeleri yalıyorlar - Resim : 1

Türbe ziyaretleri için  İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Koronavirüs geçene kadar gitmeyin" uyarısında bulunmuştu. Ancak ülkedeki mollalar duruma tepki göstererek, halkın türbe ziyaretlerinden vazgeçmemesi gerektiğini hatta türbelerin koronavirüse şifa olacağını belirtmişlerdi.

Sosyal medyada yayılan görüntüler, bu çağrıların aksinin yapıldığını gözler önüne seriyor. Türbelerin demirleri ve korkulukları yalayarak şifa bulmayı umut eden İranlıların görüntüsü sosyal medyayı salladı. 

Şoke eden görüntü: Şifa için türbeleri yalıyorlar - Resim : 2

23 MİLLETVEKİLİNDE TESPİT EDİLDİ

Bugün gelen bilgilere göre, 23 milletvekilinde koronavirüs görüldü. Ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla 54 bin tutukluya ev izni verildiği açıklandı. 

İran koronavirüs türbe