Siyahi Floyd'un polis tarafından öldürülmesi protesto edilirken bir kişi vurularak hayatını kaybetti

Siyahi Floyd'un polis tarafından öldürülmesi protesto edilirken bir kişi vurularak hayatını kaybetti

ABD'nin Minneapolis kentinde polisin gözaltına almaya çalışırken öldürdüğü George Floyd'un ardından başlayan protestolar şiddet eylemlerine dönüştü, bugün bölgenin yakınında bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki George Floyd adlı siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor.

 George Floyd'un ABD polisinin kendisini gözaltına almak istediği sırada diziyle boğazına bastırması sonucu "Nefes alamıyorum" diyerek bir süre sonra hareketsiz kaldığı kameraya yansımıştı. Silahsız siyahi vatandaşın son görüntüleri sosyal medyada hızla yayılınca binlerce kişi polis şiddetine karşı tepki amacıyla sokaklara döküldü.

George Floyd'un bir iş yeri sahibinin sahtecilik şikayeti üzerine eşkal benzerliği şüphesiyle gözaltına alınmak istendiği, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Floyd'un polis tarafından öldürülmesi ve başka memurların cinayete müdahale etmemesinin ardından başlayan protestoların gerçekleştiği bölgenin yakınında bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

Minneapolis'teki protestoların merkezinin yakınlarında vücudunda kurşun yarasını bulunan bir adam kaldırımda yatarken bulundu. Hastaneye kaldırılan adam kısa süre içerisinde hayatını kaybetti.

Gece yarısı yapılan basın toplantısında belediye sözcüsü, "Polis, kurbanın bir dükkanı yağmaladıktan sonra dükkan sahibi tarafından vurulduğu teorisi üzerinde duruyor" dedi.

Minneapolis George Floyd cinayet protesto son dakika haber haberler