Sisi karşıtı Muhammed Ali: İstihbarat peşimde!

Sisi karşıtı Muhammed Ali: İstihbarat peşimde!

Mısırlı eski müteahhit ve oyuncu Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu. Ali, yaptığı yeni paylaşımda tehlikede olduğunu söyledi.

İspanya'da sürgünde yaşayan işadamı Muhammed Ali, yaptığı paylaşımlarla Mısır halkının sokağa çıkmasını ve Sisi karşıtı protestoların oluşmasını sağlamıştı. Muhammed Ali, Mısır istihbaratının kendisini öldürmeye çalıştığını, kendisini korumadığı gerekçesiyle öldürülürse, bundan İspanya makamlarının sorumlu olacağını söyledi.

İspanya'da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, pazar günü Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi görevi bırakmadığı takdirde cuma günü Mısır'da milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. 

Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali'nin özellikle de Cumhurbaşkanı Sisi'yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekmişti.

Takipçi sayısı kısa sürede hızla artan Ali, geçen pazartesi günü sosyal medya üzerinden "Sisi bu kadar yeter" adında bir etiket açmıştı. Kısa sürede 1 milyona ulaşan etiketin kapatılmasının ardından Ali, geçen cuma günü için Mısır'ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanacak süper kupa maçının ardından eylem çağrısında bulunmuştu.

Bunun üzerine cuma akşamı ülkenin çeşitli kentleri Sisi karşıtı gösterilere sahne olmuştu.

Mısır makamları da uluslararası medyaya, "sosyal paylaşım sitelerine haber kaynağı gibi güvenmemeleri" çağrısında bulunmuştu.

https://haberglobal.com.tr/dunya/sisi-yi-goren-cumhurbaskani-erdogan-salona-girmedi-7381

MUHAMMED ALİ'NİN VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLMEK İSTENİYOR

Mısır'daki protestoları ateşleyen Muhammed Ali'nin Mısır vatandaşlığı iptal edilmek isteniyor. 

Middle East Monitor'un haberine göre Mısırlı avukat Leila Maklad, aktör, film yapımcısı ve müteahhit Muhammed Ali Abdel Khaleq'in vatandaşlığının iptali için savcılığa başvurdu. Gerekçe olarak "Ali'nin Mısır ordusuna hakaret etmesi ve Mısır devletinin politik önderliğine karşı gösteriler düzenlemek üzere çağrı yapması" gösterildi. 

Maklad, "Mısır ordusu komutanları hakkında söylentiler yaydı, Mısırlılara ve siyasi liderliğe karşı iğrenç yayınlar yaptı. Ali ülkede kaos yaratmak için yanlış ve yanıltıcı haberler paylaştı" dedi. 

Mısır yasalarına göre, ülke dışında yaşayan ve Mısır'a zarar vermeye çalışan kişilerin vatandaşlıkları iptal edilebilir.

"İSTİHBARAT PEŞİMDE"

'Mohamed Ali Secrets' isimli hesaptan paylaşımlar yaşan Muhammed Ali, 23 Eylül akşamı paylaştığı bir videoda Mısır istihbaratının peşinde olduğunu söyledi. Ali, öldürülmek istendiğini, öldürülürse bundan İspanya makamlarının sorumlu olduğunu belirtti.

Muhammed Ali Mısır Sisi Mursi