Şili'de güvenlik güçleri yağmacıları durduramadı

Şili'de şiddet olaylarına dönüşen ve ülkede "acil durum" ilan edilmesine yol açan zam karşıtı protestolarda ölenlerin sayısı 11'e çıktı. Güvenlik güçlerinin yağmacıları durduramadığı anlar ise kameraya yansıdı.

Şili'nin başkenti Santaigo'da metro ulaşımına zam yapılması üzerine başlayan protestolar devam ediyor. Protestocular, olağanüstü hal ilan eden hükümetin askerleri görevlendirmesine rağmen sokaklarda eylemlerine devam etti. Santiago'nun merkez meydanında toplanan binlerce gösterici polisin tazyikli suyla yaptığı müdahaleye rağmen dağılmadı. Hükümeti ve politikalarını protesto eden eylemciler 30 yıl sonra devlet başkanının çağrısı üzerine güvenliği sağlamak için kışlasından çıkan askerlerle de çatıştı. Askerler göstericileri dağıtmakta başarısızı olunca geri çekilmek zorunda kaldı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Başkent Santiago yakınlarında bulunan La Pintana bölgesinde yağmalanan bir mağazada yanmış halde iki ceset bulundu. Protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 11'e yükseldi. 

POLİS YAĞMACILARI DURDURAMADI 

Polis başkentte yağma yapanları engellemeye çalışırken zorlanıyor. Polis sayısı özellikle süper marketleri yağmalayan kalabalıkları kontrol altına almakta yetersiz kalıyor. Görüntülerde de görüldüğü gibi gözaltına aldığı yağmacıları kontrol etmekte zorlanan polis, bazılarını da elinden kaçırıyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN SAYISI ARTIRILDI

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, güvenliğin sağlaması için 9 bin 500 polis ve asker görevlendirildiğini bildirdi. Şiddetli gösterilere ve yağmalara sahne olan Şili'de, diktatör Augusto Pinochet'nin 1990'da devrilmesinden bu yana doğal afet harici ilk kez "acil durum" ilan edilerek güvenlik orduya teslim edildi. 

Şili polis yağmacılar