Seyfülislam Kaddafi 10 yıl sonra ortaya çıktı... Gözü başkanlıkta!

Seyfülislam Kaddafi 10 yıl sonra ortaya çıktı... Gözü başkanlıkta!

Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi yıllar sonra ortaya çıktı. New York Times Gazetesi'ne verdiği röportajda, "10 yıldır uzaktayım. Yavaş yavaş geri dönmelisiniz. Tıpkı striptiz gibi. Onların akıllarıyla oynamalısınız" dedi.

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin ikinci oğlu Seyfülislam Kaddafi (49) , New York Times Gazetesi’nden (NYT)  Robert F.Worth’e röportaj verdi. Oğul Kaddafi’nin röportajda verdiği fotoğraf dikkat çekti.

NYT muhabiri, iki buçuk yıl süren bir uğraşın ardından Seyfülislam Kaddafi ile Zintan kenti yakınlarında kapalı kapılar ardında iki katlı bir villada görüştüğünü belirtti.  Oysa, İnsan Hakları İzleme Komitesi 2014 yılından itibaren Kaddafi’nin hiçbir yaşam belirtisi göstermediğini söylemişti.

Oğul Kaddafi, Libya’nın içinde bulunduğu durum ve planlarına dair NYT’a açıklamalarda bulundu. Libyalı politikacıların ülkeye felaketten başka bir şey getirmediklerini söyleyen Kaddafi, “Ülkenin ırzına geçtiler. Para yok, güvenlik yok. Benzin istasyonuna gidin, mazot yok. Petrol ihraç ediyoruz, İtalya’ya doğalgaz veriyoruz, İtalya’nın yarısına elektrik sağlıyoruz, ama biz karanlıktayız. Bu bir fiyasko” diye konuştu.

Seyfülislam Kaddafi 10 yıl sonra ortaya çıktı... Gözü başkanlıkta! - Resim : 1

Aralık ayında yapılması öngörülen başkanlık seçimlerine göz diken oğul Kaddafi, “Libya halkından 10 yıldır uzaktayım. Yavaş yavaş geri dönmelisiniz. Tıpkı striptiz gibi. Onların akıllarıyla oynamalısınız” diyor.

Seyfülislam Kaddafi 10 yıl sonra ortaya çıktı... Gözü başkanlıkta! - Resim : 2

London School of Economics’te okuyan Seyfülislam Kaddafi, kimileri tarafından babasının reform yanlısı halefi gözüyle bakılıyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Muammer Kaddafi Seyfülislam Kaddafi New York Times gazetesi