Saray'a 110 bin lira maaşla temizlikçi aranıyor!

Saray'a 110 bin lira maaşla temizlikçi aranıyor!

Buckingham Sarayı'ndan yayımlanan ilanda, Windsor Sarayı'na temizlikçi arandığı, temizlikçinin yıllık maaşının 14 bin 742 sterlin, yani yaklaşık 110 bin TL olacağı duyuruldu.

Kraliyet ailesi, Buckingham Sarayı'nın web sitesinde yayımlanan yeni bir ilanda Windsor Sarayı'na temizlikçi aradığını duyurdu. İşe alınacak görevlinin saraydaki özel davetlere ve etkinliklere de yardım etmesi beklenirken, sarayı temiz ve bakımlı tutmasının yanı sıra, 'çok çeşitli iç mekanlara ve eşyalara bakım' yapmaktan sorumlu olacak.  Yeni görevlinin, Kraliçe ve Sussex Dük ve Düşesi'nin emrinde 'kritik durumlarda üstün hizmet' yapması bekleniyor. 

İlanda, çalışacak kişide 'uyum ve birlik ruhu' arandığına da özellikle vurgu yapıldı. İşe alınacak temizlikçi, pazartesiden pazara kadar haftada 30 saat çalışacak ve yıllık 17 bin 742 sterlin yani yaklaşık 110 bin TL maaş alacak.

Kraliçe 2. Elizabeth başta olmak üzere, Kraliyet ailesinin pek çok üyesi, özellikle yaz aylarında yılın belirli haftalarını başkent Londra yakınlarındaki Windsor Sarayı'nda geçiriyor. 

Buckingham Sarayı İngiltere temizlikçi Kraliçe 2. Elizabeth