Salgın duası tepkilere neden oldu!

koronavirüs

Bangladeş'te koronavirüs nedeniyle ilk ölüm vakası kaydedilirken, ülkede on binlerce insanın 'salgın duası' yapmak üzere toplanması büyük tepki çekti.

Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak evde kalma ve kalabalıktan uzak durma çağrısı yapılırken, Müslüman nüfusun büyük çoğunlukta olduğu Bangladeş'in güneyindeki Raipur kasabasında yaklaşık on binlerce kişi ülkeyi virüsten temizleyeceği gerekçesiyle Kur'an-ı Kerim'deki şifa dualarını okumak üzere açık bir alanda toplandı.

Yerel polis şefi Tota Miah dua için 10 bin kişinin toplandığını, organizatörler ise 25 bin kişinin toplandığını duyurdu.

Koronavirüse karşı ülkeler özellikle karantina, sokağa çıkma yasağı, OHAL gibi sıkı önlemler alırken, Raipur'daki inanılmaz kalabalığın fotoğrafları sosyal medyada tepkilere neden oldu.

"Polisin haberi olmadan nasıl yapabildiler? Bölgedeki herhangi birine bir şey olması halinde sorumlu tutulmalılar" şeklinde tepki gösterdiler.

Bangladeş Patoloji, Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Araştırma Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği duyurulmuştu. Açıklamada, hayatını kaybeden şahsın yurt dışında yaşamadığı ancak İtalya'dan gelen akrabaları aracıyla koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. 8 Marta'ta ilk korona virüsü vakasının açıklandığı Bangladeş'te toplam vaka sayısı 14'e yükseldi.

Bangladeş koronavirüs karantina