Saldırganlar, İbrahimoviç'i bu kez Voldemort'a benzettiler!

Saldırganlar, İbrahimoviç'i bu kez Voldemort'a benzettiler!

İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic'in, Malmö'de dikilen heykeli bir ay içinde dördüncü kez saldırıya uğradı. Saldırganlar heykelin burnunu kesti. Sosyal medyada Harry Potter'daki kötü karaktere benzetilen heykel 'topuzlu Voldemort' yorumlarına neden oldu

Yıldız futbolcu İbrahimovic, uzun yıllar forma giydiği İsveç'in köklü takımlarından Malmö'nün ezeli rakibi olan İsveç Birinci Futbol Ligi (Allsvenskan) kulüplerinden Hammarby'nin hisselerinin yarısını satın alması sonrası saldırıların hedefi olmaya devam ediyor.

Ibrahimovic, şehir merkezine yerleştirdiği heykeliyle ilgili olarak "İsveç'e geldiğinizde görmek isteyeceğiniz şey bu, Kral'ın heykeli değil" ifadelerini kullanmıştı.

İbrahimovic'in 2 ay önce Malmö'de dikilen heykeline 4. kez saldırı gerçekleşti. Heykelin burnunun ve ayak parmaklarından birinin kesildiği ve heykelin gümüş rengi spreyle boyandığı görüldü. Polis tarafından yapılan incelemede heykelin açılı taşlama makinası kullanılarak kesilmiş olabileceği belirlendi.

Ibrahimovic'in saldırıya uğrayan heykeli Harry Potter'daki ünlü karakter 'Voldemort'a benzetildi ve heykelin son durumuyla ilgili olarak 'topuzlu Voldemort' benzetmesi yapıldı.

İBRAHİMOVİC'E IRKÇI SALDIRILAR 

Zlatan İbrahimovic'in heykeli iki kez saldırıya uğramış ve yakılmaya çalışılmıştı.

Heykelin bulunduğu yere eski Yugoslavya'da kullanılan "Cigani dö" (Çingene'ye ölüm) şeklinde ırkçı slogan yazılmıştı. 

Ünlü futbolcunun başkent Stockholm'de bulunan evinin kapısına bir ırkçı saldırı gerçekleştirilerek, Hristiyanlığa göre Hz. İsa'ya ihanet eden havari "Yehuda"nın (Judas) ismi yazılmıştı. 

Irkçı saldırılar nedeniyle nefret suçundan soruşturma açılırken, İbrahimovic heykeline ve evine saldıranların yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Malmö İsveç Zlatan Ibrahimovic Voldemort