Şaka sandı, teşekkür etmek isteyen Merkel'in yüzüne telefonu kapattı

koronavirüs
Şaka sandı, teşekkür etmek isteyen Merkel'in yüzüne telefonu kapattı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs sebebiyle itfaiye görevlilerine teşekkür etmek istedi, ancak itfaiye müdürü Andre Muswieck bunu bir telefon şakası sanarak, telefonu Merkel'in yüzüne kapattı

Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs riskine karşı itfaiye merkezinde kendilerini gönüllü olarak izole eden itfaiye görevlilerini tebrik etmek istedi. Bergen auf Rügen kentindeki itfaiye binasını telefonla arayan Almanya Başbakanı Merkel, telefonu açan itfaiye müdürüne adını söyledikten sonra kendilerini kutlamak için aradığını söyledi. Ancak itfaiye müdürü André Muswieck, bunu bir şaka sanarak telefonu Merkel'in yüzüne kapattı. 

Merkel'in basın ofisini arayarak durumu anlatması, buradaki yetkililerin arayan kişinin gerçekten Merkel olduğunu iletmesi üzerine durumun gerçekliğini fark eden itfaiye görevlilerine Merkel'den ikinci bir telefon daha geldi ve yapmayı planladığı teşekkürü edebildi.

Bölgede yayımlanan Ostzeitung'a konuşan André Muswieck, "Bir radyonun telefon şakası yaptığını sandım. Böyle şakalar için zamanımın olmadığını kibarca ve kısaca söyledikten sonra kapattım" dedi.

Bergen auf Rügen kentinde çeşitli mesleklere sahip gönüllü itfaiyeciler, koronavirüse yakalanıp görevlerini yapamama riskine karşı Mart ayının ortasından itibaren itfaiye merkezine kapanmışlardı. 

Başbakan Merkel, 20 Mart'ta koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorunun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 22 Mart'ta kendisini tedbir amacıyla evinde karantinaya almıştı. Alman Haber Ajansına (DPA) açıklama yapan bir hükümet sözcüsü, Merkel'e yapılan üçüncü testte de enfeksiyonun tespit edilmediğini belirtti.

Almanya Angela Merkel Haber Global telefon şakası itfaiye haberler koronavirüs