Rusya'dan İngiltere ve Fransa'ya “kirli bomba” uyarısı! Zelenski'den sert tepki

Rusya'dan İngiltere ve Fransa'ya “kirli bomba” uyarısı! Zelenski'den sert tepki

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak Rusya'ya karşı provokasyon düzenleyeceğine yönelik iddialar ile ilgili İngiltere Savunma Bakanı Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile görüştü. Zelenski, Şoygu'nun iddiasına sert cevap verdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak Rusya'ya karşı provokasyon düzenleyeceğine yönelik iddialar ile ilgili İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Şoygu’nun Lecornu ile yaptığı görüşmeye ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Rusya Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Şoygu ile Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu arasında telefon görüşmesi yapıldı. İstikrarlı bir şekilde daha da kontrolsüz bir tırmanış eğilimi gösteren Ukrayna'daki durum ele alındı. Orgeneral Sergey Şoygu, Fransız mevkidaşına Ukrayna'nın ‘kirli bomba’ kullanarak muhtemel provokasyonlarına dair endişelerini dile getirdi" denildi.

Şoygu'nun Wallace ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada ise, "Ukrayna’daki durum ele alındı. Şoygu, İngiliz mevkidaşına Kiev tarafından muhtemel bir ‘kirli bomba’ kullanılabileceği konusunda bilgi verdi ve bu durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

ZELENSKİ'DEN SERT TEPKİ

Rusya’nın Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak kendilerine karşı provokasyon düzenleme planı olduğu yönündeki iddiasına Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski sert tepki gösterdi.

Ukrayna'nın düşük güçlü nükleer bombalar kullanarak Rusya'yı kitle imha silahları kullanmakla suçlayacağına yönelik iddiaya cevap veren Zelenski “Bu savaşta akla gelebilecek tüm pisliklerin kaynağının kim olduğunu biliyorlar. Zaporijya Nükleer Santrali'nde radyasyon tehdidiyle şantaj yapanlar kimdi? Kakhovka Hes Barajı'nı ve ünitelerini patlatarak şantaj yapan Rus ordusuydu. Fosforlu bomba, yasaklı mayınlar ve yasaklı silahlar kullanan Rusya'dır. Ukrayna her zaman iyiliğin tarafındadır" dedi.

ŞOYGU DAHA ÖNCE BAKAN AKAR İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de telefon görüşmüş, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanarak provokasyon yapma ihtimaline karşı endişelerini Bakan Akar'a iletmişti.

Kaynak: İHA

Rusya ukrayna Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu