Rusya'dan Bahmut kentine roketli saldırı: Ölü sayısı 19'a yükseldi

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 138. gününde... Saldırıların yoğunlaştığı yer ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde roketlerin hedefi olan bir apartmanda en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın Bahmut bölgesinde Chasiv Yar kasabasında roketli saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a, yaralı sayısının da 8’e yükseldiği belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Bahmut Polis İdaresi Basın Sorumlusu Binbaşı Pavlo Diaçenko, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Savaşın sürdüğü cephenin Bahmut ilçesine daha da yakınlaştığını aktaran Diaçenko, "Bahmut şehri ve bölgesi düşman Rus güçlerince yoğun atış altındadır" ifadesini kullandı.

Rusya'dan Bahmut kentine roketli saldırı: Ölü sayısı 19'a yükseldi - Resim : 1

Rus kuvvetlerinin Bahmut ve çevredeki yerleşimlere yönelik saldırılarda ağırlıklı uzak mesafedeki uçaklardan fırlatılan füzeler ile topçu sistemleri kullandığına dikkati çeken Diaçenko, "Her gün saldırı oluyor. Her yeri vuruyorlar. Şehrin merkezi, sokakları, sivillerin yaşadığı yerleri, okullar ve üniversiteyi vurdular." diye konuştu.

Rusya'dan Bahmut kentine roketli saldırı: Ölü sayısı 19'a yükseldi - Resim : 2

TAHLİYELER SÜRÜYOR

Savaş başlamadan önce şehirde 100 bine yakın insanın yaşadığını dile getiren Diaçenko, "Şehirde artık 30 bine yakın sivil kaldı. Her gün tahliyeler sürüyor. İnsanlara önceden tahliye programıyla ilgili bilgi veriliyor. Gönüllüler kendilerine haber veriyor. İsteyen tahliye ediliyor" dedi.

Yoğun çatışmaların yaşandığı cephe hattının şehir merkezinden 12 ila 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu kaydeden Diaçenko, tahliye olmayan ve evlerde kalanlardan dikkatli olmalarını istedi.

Diaçenko "Özelikle Bahmut'tan önce cepheye daha yakın bulunan Soledar ve Siversk kentlerinde durum daha kritik. Çok kısa bir süre önce oraya insani yardımı ulaştırdık. Altyapı tamamen hasar görmüş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Rusya ukrayna Donetsk bölgesi roketli saldırı