Rusya ve Almanya'dan Türkiye mesajı!

Rusya ve Almanya'dan Türkiye mesajı!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Ankara ile diyalog devam etmeli" ifadelerini kullanırken, Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, ilgili, "Türkiye ile temas halindeyiz" dedi.

Lüksemburg'da yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ankara ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ile diyaloğu sürdürmenin önemli olduğunu belirten Maas, bundan bir sonuç çıkmaması durumunda başka önlemler üzerine düşünülebileceğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusuyla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ülkesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken Suriye'de yaşanan gelişmeleri de ele aldı.

Peskov ayrıca Türk ve Rus orduları arasında da iletişim olduğunu söyleyerek, "Ordular arasında da iletişim var" diye konuştu.

Bu ifadeleri kullanan Peskov gazetecilerin Türkiye ile Rusya arasında ne gibi konuların görüşüldüğü konusundaki sorularını cevapsız bıraktı.

Şam yönetimiyle terör örgütleri arasında temas ve anlaşmaların olduğu iddiasına dair soruları yine cevapsız bıraktı. Peskov ayrıca Rusya'nın Suriye politikalarında herhangi bir değişiklik olmadığını da sözlerine ekledi.

Heiko Maas Barış Pınarı Harekatı Almanya Dimitriy Peskov Rusya