Rusya ve ABD'den art arda dikkat çeken Türkiye açıklaması

Rusya ve ABD'den art arda dikkat çeken Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" sözleriyle birlikte, ABD tarafından terör örgütü PKK'ya 200 milyon dolar bütçe ayırmasına ilişkin Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından ilginç açıklama geldi.

Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik üzerine geçtiğimiz günlerde açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun "Türkiye'nin yanındayız" ifadesi ve ABD'nin terör örgütü PKK/PYD için 200 milyon dolar bütçe ayırmasına ilişkin Rusya Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya adresinden ilginç bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, İdlib'de rejim saldırıları nedeniyle 13 askerin şehit olmasının ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" sözleriyle birlikte, Pentagon tarafından terör örgütü PKK kontrolündeki 10 bin kişilik birlik için bütçe talebi istenildiğine dair bir görsel yer aldı.

Büyükelçiliğin yapılan ilginç paylaşımda "Takdiri size bırakıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Rusya ve ABD'den art arda dikkat çeken Türkiye açıklaması - Resim : 1

ABD TERÖR ÖRGÜTÜNE 200 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYIRMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı, 2021 mali yılı bütçesi talebine ilişkin raporunda, savaş fonuna 69 milyar dolar ayrıldığı ortaya çıkmış ve ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/PYD için 200 milyon dolar ayrıldığı açıklanmıştı.

YPG/PKK DAHİL SURİYE'DE ABD'NİN DESTEKLEDİĞİ GÜÇLER İÇİN 200 MİLYON DOLAR

ABD'DEN MESAJ: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Rusya ile Türkiye arasında Suriye'de yaşanan son olaylar nedeniyle gerilim artarken, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiliği resmi sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak 'NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız' ifadeleri kullandı. 

Rusya ve ABD'den art arda dikkat çeken Türkiye açıklaması - Resim : 2

Rusya ABD Mike Pompeo NATO ABD