Rusya soruşturma komitesi: Ukrayna'nın saldırıyla bağlantısının olduğuna dair kanıta ulaştık

HABER MERKEZİ
Rusya soruşturma komitesi: Ukrayna'nın saldırıyla bağlantısının olduğuna dair kanıta ulaştık

Reuters, Rusya'daki soruşturma komitesi, Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonunu basan silahlı saldırganların Ukrayna ile bağlantılı olduklarına dair kanıt elde ettiğini açıkladı.

Geçen hafta Cuma gecesi Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna dört silahlı saldırganın düzenlediği saldırıda 137 kişi hayatını kaybederken, 182 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı İslam Devleti militan örgütü üstlenmişti.

Rus RIA haber ajansının bildirdiği habere göre, soruşturmacılar saldırganların Ukrayna'dan büyük miktarda nakit ve kripto para temin ettiklerini açıkladı.

Soruşturmacılar ayrıca "terör saldırısının" finansmanıyla ilgili yeni bir şüphelinin daha tutuklandığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi yaptığı açıklamada, konser saldırısının İslamcı militanlar tarafından yapıldığını fakat saldırının Ukrayna'nın da yararına olduğunu ve Ukrayna'nın bununla ilgisi olabileceğini belirtmişti.

İslam Devleti militan örgütünün Afganistan kolu olan Horasan İslam Devleti (IŞİD-H), son yıllarda İslam Devleti'nin bölgesel operasyonlarının sekteye uğratılmasına neden olan Rusya'da defalarca eylem yapmaya çalışmıştı.