Rusya'dan flaş S-400 açıklaması!

Rusya'dan flaş S-400 açıklaması!

Rusya'nın askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS'nin başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı yapılması konusunda Ankara'nın nihai kararının beklendiğini söyledi.

FSVTS Başkanı Şugayev, "Pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaları düşünecek olursak, açık konuşmam gerekirse, ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin sözleşmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı hakkındaki diyaloğun hayli ileri bir aşamada olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Şugayev, Rusya'nın teknoloji işbirliği yapılması, yani Türk şirketlerinin üretim sürecinde yer alması ihtimali üstünde Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu kaydederek, "Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bu, çok yoğun bir çalışma ve belirli bir zaman da gerektiren bir mesele" diyerek koronavirüsün görüşme sürecini etkilediğini belirtti.

Daha önce, Türkiye'yle hükümetlerarası askeri-teknik işbirliği komisyonu toplantısının mayıs ayında yapılmasının planlandığını, ancak söz konusu toplantının pandemi nedeniyle yılın ikinci yarısına ertelendiğini de söyledi. 

Şugayev, Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı satışı yapmaya hazır olduklarını da yineledi. 

FSVTS Başkanı, ortak havacılık ve hava savunma sistemi donanımı üretmenin de Türkiye ile görüşülmekte olan konulardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Dmitriy Şugayev türkiye Rusya S-400 haberler