Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Erdoğan'a "Seni seviyorum" demedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da görüşmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile tokalaşması olay olurken, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da gerçekleştirilen kritik İdlib görüşmesine dair detaylar tartışılmaya devam ediyor. 

Yaklaşık beş buçuk saat süren görüşmeler sonrası liderler ortak açıklamada bulundu, iki ülke dışişleri bakanları ise varılan mutabakat metnini okudu ve İdlib'de ateşkes ilan edildi.

Bu sırada en çok konuşulan görüntü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çavuşoğlu ile tokalaşması olmuştu. Kameraların hala kayıtta olduğu sırada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aracılığıyla "Şu anda Esad'la konuşuldu değil mi?" sorusunu yöneltti.

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Erdoğan'a "Seni seviyorum" demedi - Resim : 1

Öncesinde Lavrov'un Erdoğan'ın kulağına eğilip "Kravatını beğendim" dediği işitildi. Yol TV ise bu anları "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kulağına eğilerek, 'I love you Tayyip' dediği anlar kameralara böyle yansıdı" diye haberleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı o haberi Twitter'dan paylaşarak, "Türkiye medyasından YolTv'nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un sözlerini yanlış anladığını fark ettik. Videoda bakanın "Kravatını beğendim" dediği açık bir şekilde duyulabiliyor." sözleriyle açıkladı. 

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Sergey Lavrov Rusya